Goteborg Chapter Sweden

a part of Harley Owners Group ©

Rapport från genomförda Events

Fart & fläkt med Goteborg Chapter Sweden

Falbygden

 

Hej Biker’s

Lördagskörningen med HOG-gänget var planerad till vackra Stenstorp som är beläget öster om Falköping. Målet för dagens körning var att besöka museet som visar upp ingenjör Gustav Daléns olika uppfinningar. Dalén har främst gjort sig känd för att ha konstruerat och ritat ett antal fyrar som finns utmed svenska kusten.

Vi var 11 stycken som dök upp på samlingsplatsen utanför HD-House. Sverker som kände till vägarna upp till Falköping tog på sig rollen som RC och jag själv körde som Safety. Eftersom ingen av oss "skjutsade" bestämde gruppen att "fart och fläkt" skulle gälla för dagens körning! -Så blev det också! Det fläktade gott i det varma vårvädret!

Vi for via Mölnlycke och därefter längs Rådasjön. Första stoppet gjordes i Sandared. Därefter guidade Sverker oss vidare mot Bredared och Fristad. Den sista pausen gjorde vi i Floby. Där lämnade Ingemar och Anders oss. Det hade tidigare meddelat gruppen att de endast kunde vara med på en del av körningen. Övriga bestämde där och då att det kulturella inslaget med besök på museet fick ge vika för att äta god lunch.

RC bytte därför riktning och vi for istället till centrala Falköping och restaurang Ranten. På den mysiga innergården åt vi stor lunchbuffé och drack kaffe i solskenet. -Fyrarna, kom vi överens om fick vänta till en annan gång!

Under hemvägen körde vi åter mot Borås i skönt Sverkertempo! Efter några mil när jag såg en väg som skyltades mot Bredared avvek undertecknad från kön och körde hemåt mot metropolen Alingsås. Jag tackar alla som var med och gjorde dagen till en kul, varm och fartfyllt körning där alla deltagare var mätta och belåtna!

De som valde Falbygden runt istället för Göteborgsvarvet var:

Sverker, RC, Dario, Ingemar, Thomas H, Erling, Pelle Å, Per W, Anders L, Thomas A, Peter B, Michael K, Safety

gcs logo2skugg